5.6.2023

19. Tampereen kitarafestivaali tarjoaa monipuolista ohjelmaa moneen makuun

Akustista kitaraa ja sen monimuotoisuutta juhlistetaan juhlistetaan tällä viikolla Tampereen kitarafestivaalilla monin eri tavoin. Ilmaistilaisuuksia järjestetään Tampereen konservatoriolla koko festivaalin ajan, minkä lisäksi konsertteja kuullaan Tampereen G Livelabissa, Pirkkalan Vanhassa kirkossa ja Nokian kulttuuritalo Virrassa.

Tapahtuma alkaa Nuorten kitarakilpailulla, jossa on kolme ikäryhmää. Kilpailua voi seurata maksutta 7.–9.6. Pyynikkisalissa tai verkossa. Torstaista lauantaihin 8.–10.6. järjestetään klassisen kitaransoiton mestarikursseja, joiden seuraaminen on niin ikään maksutonta. Lisäksi Olli Soikkeli pitää perjantaina 9.6. gypsy guitar -työpajan. Luennot ja konservatorion aulassa järjestettävä myyntinäyttely tarjoavat mielenkiintoista koettavaa akustisesta kitarasta kiinnostuneille. Paikalla on myös kitaratohtori, jolle voi käydä näyttämässä omaa kitaraansa. Ilmaiskonsertteja kuullaan keskiviikkona 7.6. Aleksanterin kirkossa ja lauantaina 10.6. Rajaportin saunalla Saunan päivän tapahtumassa.

Tampereen konservatorion Pyynikkisalissa järjestetään konsertteja festivaalin jokaisena iltana. Belgialainen Raphaella Smits esittää etelä-amerikkalaista musiikkia 8-kielisellä kitaralla soitettuna. Espanjalainen Isabel Martínez puolestaan soittaa romanttista kitaramusiikkia Espanjasta. Kroatialainen Petrit Çeku tulkitsee kaikki Johann Sebastian Bachin säveltämät soolosellosarjat klassiselle kitaralle sovitettuina versioina. Cembalisti Assi Karttunen ja kitaristi Rody van Gemert esittävät soolo- ja duoteoksia Kreikasta ja Ranskasta. Lisäksi Sibelius-Akatemian opiskelijat esittäytyvät yhdeksän kitaristin ja yhden harmonikansoittajan voimin. Pyynikkisalin konsertteja voi seurata ilmaiseksi Tampere Guitar Festivalin YouTube-kanavalla ja Facebook-sivulla.

Pirkkalassa konsertoi keskiviikkona 7.6. italialainen Cristina Galietto teemalla Italian Tribute. Nokialla torstaina 8.6. esiintyy Isabel Martínez esittäen espanjalaista ohjelmistoa. Molemmat heistä, kuten myös Petrit Çeku, vierailevat Suomessa ensimmäistä kertaa. G Livelabissa esiintyy perjantaina 9.6. Olli Soikkeli Trio esittäen vauhdikasta gypsy jazzia ja lauantaina 10.6. Jukka Iisakkila & Grand Flexible Band, joka tulkitsee Iisakkilan omia sävellyksiä.

Lisätiedot ja liput: www.tgf.fi

Artikkelikuva: kitaristi Isabel Martinez (ESP)